Etiketter

, , , , , , , , , , , , , ,

Nagelmärket Orly släpper vecka 16 ett gelé-lack för hemmabruk. För er som inte visste det är Orlys grundare Jeff Pink mannen bakom den franska manikyren och företaget var även först med ridgefillers.

Smart Gels är en hemmavariant av UV/LED-härdat nagellack. Det är i dagens läge väldigt populärt att göra exempelvis Shellac (från CND), Orly Gel FX eller Gelish på salong istället för att lägga en klassisk förstärkning eller förlängning med material så som akryl, UV-gel eller  glasfiber. Smart Gels är faktiskt samma produkt som Orly Gel FX, bara ompaketerad. En fördel med dessa ”gelé-lack” är att de är så kallade ”soak off” varianter, vilket betyder att de löses upp med en speciell remover (aceton). Just Orlys variant är acetonresistent så länge top-coat lacket är intakt. Man måste alltså fila på ytan för att kunna ta bort det.

Lacket sitter i 2-3 veckor på naglar av normal styrka. Har man haft material på som skadat nageln skulle jag säga att det sitter fint i en dryg vecka. De färgade gelé lacken släpps i 12 färger, vilka är Orlys mest sålda nagellack. Man kan alltså toucha up sin gel-manikyr med en exakt match på nagellack.

Nedan kommer en guide följa för färgen Sheer Nude som jag fick med mig hem från ett pressevent i hotell Diplomats underbara lokaler i februari. Nu har jag testat ett flertal gånger och kan säga att det här är en ny produkt jag ej kan leva utan. Jag använder den neutrala färgen som en bas för att stärka upp nageln och få mina andra lack att sitta bättre.

För att komma igång kan man köpa ett startkit (räcker till ca 20 appliceringar) som innehåller: pusher, fil, remover, cleanser, top+base coat, primer, nagelbandsolja, ”removerpåsar” och luddfria wipes.

Sedan köper man en lampa och de olika lackfärgerna lösa.

Priser:

795 kr – grundkit

249 kr – lampa

179 kr – färgad gelé

69 kr – matchande minilack

Betyg: 5/5

Applicering steg för steg:

För att Smart gels skall sitta så bra som möjligt är det viktigt att göra ett bra grundarbete samt göra alla steg noggrant.

1. Skjut tillbaka nagelbanden ordentligt med den medföljande pushern.

2. Polera hela nagelytan med den finare sidan av den medföljande filen, var noga kring nagelband och kanterna på nageln.

3. Torka av nagelns yta med Cleanser så att nageln är ren och fri från oljerester.

4. Pensla på Primer som den lila markeringen på bilden visar. På tippen av nageln och runt om alla kanter. Ej på hela nageln då det försvårar borttagande av materialet.

5. Direkt efter Primer penslas ett lager Base+Top på nageln, precis som med ett underlack.

6. Härda i LED-lampan i 30 sekunder. Härda fingrarna som bilden visar och tummarna för sig för att vara säker på att alla sidor av nageln blir härdade.

7. Pensla på ett TUNNT lager av den valda färgen på Smart Gel.

8. Härda i 30 sekunder. Upprepa steg 7 & 8 1-2 gånger till för önskad intensitet på färgen.

9. Lägg på ett avslutande lager Topp+Base.

10. Härda i 30 sekunder.

11. Torka av naglarna ordentligt med cleanser för att bli av med den kladdiga ytan och få upp glansen.

12. Avsluta med nagelbandsoljan. KLART!

Borttagning steg för steg:

1. Fila på gelén med den grova sidan av filen, fila bort den blanka ytan.

2. Fyll på de tillhörande påsarna med remover. (Eller en kopp med aceton)

3. Låt removern verka i drygt 5 min. (Eller stoppa ner fingrarna i koppen med aceton i ca 5 min)

4. Skjut av materialet med pushern.

5. Polera eventuellt bort någon rest med filens finare sida.

Annonser