Etiketter

, , , , , ,

Qvinna.info begav sig till salong Haven ByBarda för att testa den omtalade extensionsmetoden BeGorgeous.  Två nyanser på blont hår skulle vi få insatt av frisören Sofia.

Be Gorgeous är en tillverkare av extensions som använder sig av metoden microringar. En metod som är skonsam för håret och varken kräver värme, lim eller övriga kemikalier. Fästena blir väldigt små och smälter in väl i det egna håret. Efter 8 veckor bör man se över om man ska flytta upp fästena, vilket görs genom att man klämmer ringen i tången igen så att den öppnar sig, skjuter upp ringen på kundens hår och sedan klämmer fast den igen.

Håret i en Be Gorgeous förlängning håller vid god skötsel till minst till att fästa om 2 gånger. Håret är indiskt vilket håller hög kvalité och smälter väl in i vårt skandinaviska hår. Håret är även av remy-typ, vilket betyder att när man samlat ihop håret ser man till att allt hår ligger i samma riktning för att undvika att fjällskikten fastnar i varandra. Hår av remy-typ trasslar ytterst lite.

När håret sedan skall tas ut går det väldigt fort och sker skonsamt jämfört med vissa andra extensionsmetoder. Frisören klämmer på ringen som då öppnar sig och slingan glider av.

För att kunna njuta av din förlängning så länge som möjlig bör du följa de skötselråd din frisör ger dig och använda ordentligt återfuktande schampo och balsam, hårinpackning i längderna och gärna en vårdande olja i topparna. Om du använder olja eller hårinpackning på själva fästet finns en risk att dessa halkar lite. Man bör även vara försiktig med saltvatten och värmeverktyg, då det sliter på håret. På salongen får du alla dessa skötselråd, samt att du får skriva under ett papper på att du har förstått dessa. Detta papper med skötselråd får du sedan med dig hem .

Som metod är BeGorgeous väl lämpat för det skandinavisk håret å fästena blir små och är skonsamma både vid isättning och borttagning.

För att boka din förlängning kontakta Haven ByBarda.

Vi återkommer med hur förlängningen håller. Men än så länge känns håret mjukt och följsamt.

Se nedan hur en förlängning med BeGorgeous går till.

 

Annonser